Contributors

ponedeljek, 25. januar 2021

Tudi to je življenje: SAMO DOBRE ŽELJE SO PREMALO.


Dandanašnji dan!



 Danes me je prešinila misel, da je brez pomena voščiti  ob začetku leta, naj bo srečno, zadovoljno zdravo in veselo NOVO LETO! 

In dandanašnji čas.. Nekaj dni kasneje. 

Prazne ulice, nikjer nikogar ni. Nobenega znaka ni, da kje  še kdo sploh živi, nikjer se ne  sliši  smeh vrisk otrok. Prazna so igrišča. Zaenkrat še šole. No tu se bo morda le kaj  premaknilo, a ne povsod se ve. Prometa skoraj ni Mesto daje vtis, kot da so  skozi njega jahali štirje Apokaliptični jezdeci. Nedokončana  gradbena dela počivajo. A ne samo zaradi zime. Ljudje se skrivajo za debelimi zidovi, le tiste najnujnejše hitro opravijo.. Pa še tisti gredo hitro, kot da se bojijo ,da ni v redu da so zunaj. 

Temno nebo  zastira  pogled v  daljavo .. 

Stiki  niso nedovoljeni! 

Obiski  so prepovedani! Praznovanja rojstnih dnevov so  kaznovana...Trgovine samo nekatere obratujejo.. Pa še tiste bolj tako tako .. 

Čas pa teče.... 

Veliko gospodarskih dejavnosti se je ustavilo. Ljudje životarijo, veliko nasilja, depresije se rodi v takih razmerah. 

Čas pa teče! 

Objemi, pogledi iz oči v oči so le še spomini , Samo od daleč si  pomahamo.

Poljubi sladki so le še pobožne želje, obiski babic dedkov so postali zgodovina. Preveč strahu se je zakoreninilo, v vseh nas , da bi bili lahko krivi za okužbo , ali smrt svojih najdražjih . Postajamo tujci zamrznjeni v času korone, zabarikadirani daleč od realnosti vsakdana, prikovani na ekrane, odvisni od medijev, ki vsak na svoj prikrojen način prikazuje, prodaja realnost na virtualni ravni, vedno bolj postajamo odvisni id  tehnologije, ter peščice ljudi, ki niti sami ne vedo točno kaj in kako naj ukrepajo, kajti to je nova izkušnja, včasih imam vtis, da smo preizkusni zajčki, pa naj bodo to maske ali testi , ali ali.... Nobeden nima pravega recepta, da bi  se stanje  uspešno zboljšalo 

Čas pa teče! 

 Pa še druga stran je, so ljudje so, ki virusu sploh ne verjamejo.  Zaradi njih pa se okužbe širijo ljudje umirajo. A kaj boš prepričeval prepričane .    Ja dandanašnji dan, naj bi bil lep zimski sončen prazničen  dan. 

Ki bi lahko ga praznovali, se zabavali peli se lepo imeli.. Tako pa smo vsak na svojem koncu poglobljeni sami vase, za druge nam počasi ni več mar... Le to  danes vemo,  da nič ne vemo, kaj bo prinesel jutrišnji dan .

Čas pa teče! 

Čeprav je obljubljeno, da se stanje izboljšuje! A to je bilo rečeno tudi lani poleti. In kje smo zdaj? Tam preko morja pa z otoka se bliža  novi Sev virusa.....Ja  samo dobre želje ob začetku leta so premalo, pa čeprav so izrečene z dobrim namenom in iskrenostjo 

Naj bo SREČNO ZDRAVO IN VESELO ....

Čas pa teče, se izteka... ... 

Vsaj za nekatere! 

P. P. 



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Spomini starega gojzarja:

 Vrholanov vrh 710 metrov Kot že v prejšnjem zapisu rečeno sva se s prevala odpravila naprej po čudoviti gozdni poti, ki je sicer razgibana ...