Contributors

ponedeljek, 14. februar 2022

SPOMINI STAREGA GOJZARJA LUBELA 702 m-Vrh zadovoljnih ,veselih ljudi....

 Včasih sva za  vikend vedno bila doma, kajti izogibala sva se gneče po vrhovih , ter planinskih poteh. Že pred korono, sedaj pa sploh...Sicer tudi sedaj se izogibava gneče, a nekako dnevi sploh niso več važni .Kajti s časom uvidiš, da je dovolj prostora na vseh planinskih poteh vrhovih, plnjavah. Pa še uživaš, ko vidiš, koliko mladih se zadnje čase podaja na pohodniške steze.

 To nedeljosva se po ogledu fotografij najinih obiskov na bližnje vrhove,odločila da obiščeva hrib Lubelo 702m  nad Škalami , ki je del Sončkove poti- Letos sva obiskalaže Stropnico, Skalni vrhin Vodemljo bova spomladi, ...Tu sva z lepimi spomini ošinila vrh, ki je nama v zaključku mleta 2021 nudil toliko osebnega zadovoljstva- Razgledna točka na Vodemlji.... Kakorkoli vedno se dobro počutiva tu gor, v teh koncih - Predvsem pa sva opazila veliko pohodnikov. Opazila sem, da so na vseh obrazih, sijali sreča, veselje, notranje zadovoljstvo.  Sem dejala mojemu, da če bibila bolj duhovno zavedna, oziroma, da bi imela ta dar ,da bi lahko opazila avro  na njihovih obrazih...   Tako dobiš dokaz da narava osrečuje  ... No sicer tudi na drugih vrhovih lahko to doživiš, na primer na Uršlji gori, pa še kje.. A to je že druga zgodba.  Skratka nedeljski obisk Lubele  je tokrat bil res poseben. 
Lepo urejen vrh. Prav za prav vedno kaj novega mene so navdušili plakat metuljev, ki jih imam tudijaz doma, kot ljubiteljica teh frfajočih, ter koristnih lepotcev.pa nna novoposajeno drevo ...
Večina obiskovalcev si je vzela čas, vsi smo si izbrali kotiček na klopeh , ki jih je res precej se poglobili vase, ali uživali v razgledu ,se ppoglobili v razgovor s sobesednikom, alipa se naslonili nazaj ter se odklopili in se prepustili božajočim sončnim žarkom , ter plahemu oglašanju ptičkov, ki so se pričeli oglašati, ter čakali na njihov odziv snubljenja partnerk.  Skratka samo zadovoljstvo in veselje si začutil ob vsem tem. Le prepustiti se je bilo treba.
Velikokrat sva bila že gor Pozimi greva za kondicijo, včasih tudi večkrat . Gor vodi več poti- Šla sva razen ene že povsod. Iz Velenja, peš naokoli čez Hrastovec ter krožno nazaj mimo Škal in obratno. to je kar orng tura, pa še veliko asfalta...., ter  iz Škal,  po drugi strani
 
Škalskih Cirkovc, skratka lepa razgibana pot. Zadnje čase pa še zelo lepo označena. pot ..

Tokrat sva šla gor iz smeri Škalskih Cirkovc, že  od Škal in Hrastovca se nama je nudil pogled na vrh Ljubele, katero bova prehodila.












Cesta je zelo razgibana, malo po ravnemmalo navzdol pa navzgor, skratka pot za uživanje...



Krasna drevesa, za ljubitelje drevja prava poslastica....

Drevesa neverjetno debela lepa, blesteča ja obožujem gozdne poti, ki ti lahkonudijo toliko raznovrstne lepote...

Fotozapis poti


Nekaj utrinkov s poti in na vrhu. Ja presenečena sva bila da se  je pomlad tako rekoč z roko v roki sprehaja že naokoli. Nekje še sneg, led , potem pa brsteča vrba, pa cvetje lesk, in nabrekli popki bukev, ja pomlad že počasia vztrajno prodira proti nam..




Modro nebo nad nama je skalil samo prelet letala ...






Cesta makadamska , ja prava masaža bi bila za bose noge, sva se šalila....

Ko sva odhajala je že drugi zasedel najin prostor, ja tam je bilo najlepše...



Lepo skrbijo za ta kraj Bravo!!

Seveda sva nazdravila, saj sva letos prvič obiskala ta vrh 


Zadovoljstvo in veselje, da je nama dano še vedno obskovati te vrhove...
Za metulje imam posebnikotiček v srcu. Zelo so mi všeč

S table 





Midva in božično drevesce, ki bo najbrž dočakalo velikonočne pirhe he he he



Ja  lepo je to prebrati...

Ne samo sedenje, ampaktudi sprehod proti robu, da si ogledaš lahko Šaleško dolino
Šaleška dolina s Tešem
Družmirsko jezero
Velenjsko jezero in gora Oljka
Panrama

značilnost , naših krajev. Veliko jih je, tudi v dolini


Vtisi z Lubele


Tako zgleda iz severno vzhodne  strani





Res krasna pot
Malo po senci
Po soncu

Po ravnini
Pa seveda po ledu
A sva letos tega že res navajena ...

Pogled na Uršljo goro skozi veje bukev

Pogled na Peco


Pomlad 
Zima
Sneg in veter v laseh


Še zadnji sončki





Navzdol proti Hrastovcu, še prej pa mimo krasnih dveh brez




Ta travnik naju spoinja na pot iz Skalnega vrha in Vodemlje.... Lepi spomini...



Neverjetno, kako je še tukaj bilo sveže, na vrhu , po gozdni cesti, sva pa kmalu začutila vpliv hoje nama je postalo topleje...
kontrasti obpoti so naju, kot vedno očarali

Pot vodi po grebenu vrha  mimo debelih bukev,  po kontrastni poti polni senc, sonca...
Nikoli še nama ni bilo tako jasno, da na Lubeli prevladujejo bukve, kot tokrat. Ja lubadar, teržled je zahteval velik davek na gozdovih---Le tu in tam je še kakšna smreka..



Še zadnji del  do izhodišča 







Še pogled na snežno belino, potem pa navzdol mimo Škalskega jezera ter domov,na kosilo, ki je naju že pol priravljeno čakalo.  

In ker sva že POSKRBELA za zdravo počutje, energijo, veselje, kondicijo Seveda je treba poskrbeti tudi za želodec, Zdravo hrano , kije temelj kolikor toliko zdravega srečnega , zadovoljnega  življenja!!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

BOHOR -KOCA NA BOHORJU-Spomini starega gojzarja

 Bohor-koča na Bohorju  11.5.2024- Najin 5.cilj Kot že rečeno v prejšnjem za zapisu, sva pohitela proti klopim, kjer je bilo že kar nekaj ob...