Contributors

ponedeljek, 27. januar 2020

Spomini starega gojzarja-1-DEL-Pohodi po vrhovih naše Šaleške doline v letu 2020


Uvod; 1) VRH-PAŠKI KOZJAK Špik 1108 m
 Pohodi okoli po vrhovih  naše Šaleške doline
Kot sedaj še kar nekaj let doslej pričneva z obhodi vrhov naše doline. Paški Kozjak 1108 m je navadno prvi cilj vsako leto, Tako je bilo tudi letos 2.1 2020..

 .Bil je prekrasen jasen drugi dan leta, ko sva se zapeljala do križa na Paškem Kozjaku 




in nato peš nadaljevala pot mimo doma, ki je od 31 .12. zaprt zaradi dotrajanosti, ter se mimo Šentjošta in krasnih kapelic podala na vrh Špika, si ogledala  panoramo  Šaleške doline. Nato se odpravila mimo
kjer je naju sprejel hladen veter. Hitro sva se poslikala nazdravila prvemu obisku tega vrha, z željo da ga obiščeva večkrat na leto. Navadno prvi obisk opraviva od Križa naslednji pa potem pustiva avto niže. En obisk je iz Pake , pa še obisk preko grebena in nazaj na Ostrico, ter Basališče in Štrukljev vrh.. Ostrico pa tako obiščeva večkrat, ko cveto encijani in kukavice, ter ko cveti zlatica in arnika, ter ter jeseni ko bukve žare v vsem svojem sijaju. 
 


Vrnila sva se mimo obnovljene cerkve, ter  se vsa vesela , da sva pričela z izleti v naravo in si malo prevetrila možgane in sive celice,, ki so zaradi vedno bolj porajajočega glavobola , še kako potrebovale zajeten odmerek kisika.


 .P.P


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Spomini starega gojzarja:

 Vrholanov vrh 710 metrov Kot že v prejšnjem zapisu rečeno sva se s prevala odpravila naprej po čudoviti gozdni poti, ki je sicer razgibana ...