Contributors

sobota, 25. november 2017

Iz Zbirke :Sanjala sem

Stala sem  v prekrasno urejenim parku ,med brstečim  zelenjem in kipečim  brstenjem  rastja, ki ga je razganjalo od želje, da se dotakne neba, da se spoji z njim in doseže svoj cilj in namen.
V ta popolni prizor so se pomešali sivi obrazi mimoidočih mladih ljudi , a njihovi obrazi so bili kljub mladosti obrazi  starcev in stark ,naveličani vsega z  globokimi gubami in praznimi pogledi, ki so z vsakim premikom  glave spremenili zelenilo v rjavo brozgo dolgočasja, naveličanosti in nelagodja,ter odtujenosti.
Nisem mogla verjeti,da jih tako čudovita okolica pusti povsem ravnodušne,da se jih ne dotakne...
Zadrhtela sem od  hladu , ki je vel  od njih ....stekla sem proč iz tega navideznega prikaza raja , ter ven  čez travnato ravan, kjer je mala skupinica sijala od notranje sreče in zadovoljstva...Njim se je kot na povelje okolje spreminjalo v cvetoče poljane..Čez nekaj časa  so nas dohiteli ljudje z mrkimi sivimi obrazi.Pomešali so se med optimistično  razpoloženo skupinico . Kmalu so se jim obrazi razjasnili, kot bi sneli maske  Ob prizoru,ki so ga dojeli so se tudi njim  kotički ust počasi pričeli  vihati  navzgor. Oči  oh te  oči ,prej prazne,kot mrtve  so se spet  zableščale v polnem zanosu življenja. .Oživeli so , ter z zanimanjem  opazovali okolico ter se vključili v pogovor .
Takrat sem dojela ,da vsak vidi svet z svojimi očmi in da na vsakega vpliva povsem drugače. Da pa je tudi velikokrat od okolice odvisno počutje  posameznika, še  posebno če  se pusti vplivati od nje in dobro mislečih ljudi.  Da včasih potrebuje samo besedo, ali dotik drugega da ga povede na svetlo stran življenja.
S to mislijo sem se prebudila ob nežni pesmi kosa, ki je žvrgolel pod oknom , ter napovedoval lep optimistično razpoložen dan. Tako je tudi bil
P-P-

Ni komentarjev:

Objavite komentar

SPOMINI STAREGA GOJZARJA- POLETNI OBISK GORE OLJKE-

Gora Oljka je kot neki izhod za kratke izlete,  ko včasih ne moreš zarai ovir , ki jih življnje pač meče pod noge. Ali pa za vzdrževanje kon...