Contributors

četrtek, 2. november 2023

Spomini strega gojzarja-ČEMŠENIŠKA PLANINA-

 Čemšeniška planina kraj najinih lepih pohodov, spominov..Res velikokrat greva gor.Pozimi poleti jeseni vedno je privlačna, polna spominov in seveda vedno enaka, a kljub temu vedno drugačna. Ja v tem je draž in čar najinih poti. -- Ja kar nekaj časa mini uspelo zapisovati utrinke z najinih pohodov. Sem samo toliko utegnila da sem svoje vtise oziroma fotografije naložila na Facebook , za kaj več je enostavno zmanjkalo časa.A kot vedno fotografije in spomini so vedno sveži ne glede na to, kdaj jih objavim.je navadno za naju zelo priljubljen  cilj.Obiskujeva ga navadno v vseh letnh  časih. Posebno zadnja leta, ko vedno pride kaj vmes je to zelo dobrai zbira.. V teh preteklih vročih dnevih sva pač izbirala cilje, kjer je pot večinoma skozi gozd.Pa da ni previsoko. Zo že zaradi vročine ni dobrodošlo... Se pač prilagajava, midva temu praviva,"Da se počasi prizemljujeva" ha ha ha... Pač po zmožnostih, poslušava svoje telo, in če včasih malo sabotira mu morava pač dodati krepko brco, da se pobere in gre naprej.. Je že tako da smo v teh letih nekako bolj dojemljivi za razna zbadanja tu in tam na telesu. Seveda velikokrat navadno to preslišiva, če je le nuja je pač treba k zdravniku...Bog da so!! Drugače pa je najbolje se v velikem ovinku izogniti zdravstvenm ustanovam.

Torej čudovit sončen jasen dan, nebo kot umito



Sva se peljala skozi lepo   Savinjsko dolino, ter se napotila skozi tunel, kjer sva kmalu zagledala svetlobo onkraj njega...
. in že sva se vzpenjala navkreber proti idiličnemu naselju Šentgotard
Parkirala sva v gozdu pod hotelom ter se nato napotila navkreber. Zelo nama je všeč ta pot. Lep v vseh letnih časih ..


Skozi  tunele zelenja  obujava spomine, ko sva tugor pred letišla peš. Tako se sedaj z mirno vestjo peljeva do Hotela Prvine..

Vedno se ustaviva pred tem obeležjem

ter se mmo čudovitih motivov po časi dvigava, navzgor, a kaj kmalunaju prehtijo pohodniki s svojimi  štirinožnimi prijatelji... Spomnima se z otožnostjo naše pokojne psičke Mery, kinaju je vesto spremljala na skoraj vseh pohodih..


Veliko ljudi je naju prehitelo. A sva dejala imava čas izkoristila ga bova do zadnjega trenutka.
vzela sva si čas, poleg vseh drugih ki so se za trenutek ustavili tukaj
RRes sva uživala tukaj.Prav za prav vsak počitek je za naju posebna zabava. Polna šal in včasih tudi narejenega jamranja ha h ah ha

Res je bil lep poletni dan. Ob metuljih cvetju  topih sončnih žarkih .



Razveselila sva se dobrodošlice pri koči  Lep pogled na Čemšenik 

Prijaznega osebja, dobri malici, ter dobri volji in družbi  Ja včasih ne potrebuješ veliko da se počutiš zadovoljen in srečen.
Kar nekaj časa sva se zadržala pri koči. Nisva pa šla na vrh, kajti koleno nisem hotela preobremenjevati.
Vidljivost ni bila ne vem kako dobra, a vseeno sva z veseljem pogledala proti goram.

Tudi ciklam je bilo zelo veliko. Letos jih je nasplošno bilo povsod toliko, najbrž zarafdi vlažnega vremena...
Spet sva se vrnila do izhodišča ter se potem počasi  vrnila domv.
Zadovoljna , da kljub moji poškodbi kolena uspevava vsaj kolikor toliko nadaljevati najine pohode. Pa še tako je boli me tudi doma.

Maločez drugo urp sva prispela domov . Zadovoljna napolnjena s pozitivno energijo in dobro voljo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

SPOMINI STAREGA GOJZARJA- POLETNI OBISK GORE OLJKE-

Gora Oljka je kot neki izhod za kratke izlete,  ko včasih ne moreš zarai ovir , ki jih življnje pač meče pod noge. Ali pa za vzdrževanje kon...