Contributors

nedelja, 11. oktober 2015

IZ ZBIRKE-TUDI TO JE ŽIVLJENJE - Samoumevnost

Gledam skozi okno , kjer po potki  čez travo gre mlada žena. Naslonjena je na invalidski voziček na katerega se opira . Vidim koliko napora jo stane da lahko preči to pot, čeprav je široka. Vem da gre raje tu, kot okoli po cesti, kajti  strah jo je vseh tistih udeležencev prometa , ki drvijo po ulici , kajti tudi ona je bila žrtev prometne nesreče. Zelo dolgo je potrebovala da se je postavila na lastne noge... A nekje je ostal strah v ozadju. Vem da je včasih zelo rada hodila v hribe in bila povsod aktivna. Sicer se je spet vključila v normalni vsakdanji utrip  življenja le hoja ji dela še velike težave. Kar je nekomu samo po sebi  umevno je  za njo ovira, ki je včasih nepremostljiva.
Zamislila sem se , kako so nekatere stvari vsem, ki lahko hodimo , vidimo, slišimo gibljemo zdi to vse  normalno, niti ne pomisliš , da bi bilo lahko drugače  a včasih je dovolj samo usodni  trenutek , da nekaj od teh stvari ne moreš nikoli več  delati,  takrat se zaveš, kako dragoceno je za kar si prikrajšan iz takega ali drugačnega vzroka. In zato je še tako pomembnejše , da cenimo zdravje, življenje. Občudujem ljudi, ki so morda prikrajšani za kaj , kajti zavedam se, da sem jutri jaz lahko na njihovem mestu. Za mene so ti ljudje pravi heroji , ki  kljub oviram pogumno , uspešno in z veseljem zrejo v jutrišnji dan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

SPOMINI STAREGA GOJZARJA- POLETNI OBISK GORE OLJKE-

Gora Oljka je kot neki izhod za kratke izlete,  ko včasih ne moreš zarai ovir , ki jih življnje pač meče pod noge. Ali pa za vzdrževanje kon...