Contributors

torek, 14. februar 2017

SPOMINI STAREGA GOJZARJA-- FEBRUARSKI UTRINKI

KOTIČKI  NAŠE LEPE ŠALEŠKE DOLINE

Četrtega februarja sva kljub megli in nizki oblačnosti krenila proti Šmartnem in Konovem, kjer  sva krenila na levo proti  gradu Turnu . kjer sva na križišču občudovala v skrivnostno meglico odeto dolino. Prvo je nama padel v oči zanimiv kozolec, sicer malo drugačen  bolj mini, a vendarle zanimiv.
malo naprej sva občudovala prelep nov kozolec , ki  je naju očaral . Lep je in  kar čutiš, da je narejen z ljubeznijo in ponosom. seveda sem ga slikala iz vseh strani .Res je nama bil všeč.








zelo lep je ta kraj, poln je zanimivosti, spominkov na minula leta ko še niso vse delali stroji, kot sedaj, ampak je bilo treba pridnih delovnih ročic.


 Po asfaltni cesti sva prispela  na vrh  prevala se nama je odprl pogled  dolino  z drevesnico in kmetijsko zadrugo ob gradu Turn, ki je še samo senca svoje mogočnosti pred davnimi leti. počasi sva hodila in si ogledovala okolico  Tu sva videla zanimiv kozolček z glasbenim triom
 Ko sva prišla izven gozda na vrh skozi veje  bleščečih belih brez (kako se še le bleščijo, ko sije sonce) grad Turn. Ki je kar klavna podoba , žal ni interesa, a najbrž je še večji problem denar za obnovo delčka  naše preteklosti 
 Nato sva šla pa med drevesnicami in si iz zgornje strani ogledala Škalsko jezero To narediva malo kdaj, kajti pot naju običajno vodi okoli jezera , ali pa po drugi strani proti Škalam.
. Ter mimo kozolca, ki stoji ob jezeru. Bila sta dva povsem enaka pa ju je pred kakim letom požgal piroman.  Na spodnji sliki sta oba skupaj  posnela sem ju 22.10.2012-ob sončnem zahodu.Tako lepo sta se "pasala" v ta del doline in lepo je bilo opazovati njuna odseva v Škalskem jezeru
Kakor koli nadaljevala sva pot in ugotovila, ob ustju Škalskega jezera , da se led počasi umika na sredino A ko sva obkrožila jezero, sva videla da se blešči led in samo lahko pričakujemo, da bo vodna površina kmalu brez ledu. A pot je še vedno bila ledena tu in tam, da je bilo treba malo več previdnosti. A midva sva navajena takih poti in dobra obutev tudi pripomore, da je varnejši korak. 
 Nekaj utrinkov s poti okoli jezera

 
 Tale hrast ob ograji je vedno tako lep, da pritegne pogled
 Ja tudi jahači izkoristijo soboto in jezdijo svoje ljubljence okoli jezera
 Je  pa zanimivo s te strani je bila barva jezera čisto druge nianse
 Pa še pogled nazaj na pot, ki sva jo prehodila. V ozadju je Vodemlja in Skalni vrh ,, ki vabita, da ju obiščeva, skrajno desno pa Stropnica, ki sva jo obiskala pred par dnevi.
Vsa vesela , da je nama uspel ta trim, kot predpriprava na naslednji pohod na Šenbric in Skalni vrh, ki ga imava v načrtu naslednje dni.
p.p.


Ni komentarjev:

Objavite komentar

SPOMINI STAREGA GOJZARJA- POLETNI OBISK GORE OLJKE-

Gora Oljka je kot neki izhod za kratke izlete,  ko včasih ne moreš zarai ovir , ki jih življnje pač meče pod noge. Ali pa za vzdrževanje kon...